Miło nam poinformować, że w październiku 2023r. uczennice z klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych, tj. Julia Mejer, Patrycja Kuberna, Dagmara Retzlaff, Zuzanna Wielgus, Wiktoria Zielonka oraz Dominika Ballerstadt wzięły udział w eliminacjach do III Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia roślinna”, w kategorii kuchnia wegetariańska.
Zadaniem konkursowym było sporządzenie, na podstawie autorskiej receptury, gorącego wegetariańskiego dania głównego z wykorzystaniem przetworów z gryki.
Uczennice przygotowały następujące potrawy: jesień na talerzu – Julia Mejer, Patrycja Kuberna, pierogi wiejskie z kaszą gryczaną i twarogiem polane sosem serowym – Dagmara Retzlaff, Zuzanna Wielgus oraz sakiewki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym – Wiktoria Zielonka, Dominika Ballerstadt. Opiekunem naszej grupy była pani Alicja Drzewiecka.
Gratulujemy udziału w konkursie i życzymy powodzenia w kolejnym roku.