Kucharz to osoba, której zadaniem jest profesjonalne przyrządzanie potraw, czyli różnego rodzaju dań, przekąsek, ciast i deserów. Prawdziwy kucharz to artysta w kuchni, który potrafi zrobić dzieło kulinarne. Dlatego najważniejszą cechą kucharza jest wyczucie smaku i zapachu oraz posiadanie zmysłu estetycznego. Uczniowie w tym zawodzie mają możliwość odbywania zajęć praktycznych na terenie naszej szkoły.
Kwalifikacje wyodrębnione w zawodzie: HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
Możliwości zatrudnienia: Absolwent może podjąć pracę w punktach małej gastronomii, stołówkach, internatach, szkołach lub przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją półproduktów spożywczych.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności