4 grudnia 2024r. uczennice klasy IV Technikum żywienia i usług gastronomicznych- Patrycja Kuberna, Julia Mejer wraz z panią Alicją Drzewiecką wzięli udział w I Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „Frankofonia 2024”, organizowanym przez Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku. W tym roku, po raz pierwszy konkurs odbył się w formie ogólnopolskiej.
Zadaniem uczestników było przygotowanie dania głównego, o tematyce: „Kaczka w towarzystwie owoców i warzyw”.
Nasze uczennice przygotowały potrawę pt. „Kacze sekrety z aksamitnym akcentem”. W konkursie rywalizowało dziesięć zespołów.
Jesteśmy dumni z naszych uczniów. Była to wyjątkowa rywalizacja, wymiana wiedzy i doświadczeń, doskonalenie kompetencji zawodowych, nawiązanie nowych kontaktów z kucharzami i rówieśnikami.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.