6 grudnia 2023r. reprezentacja naszej szkoły brała udział w IX Wojewódzkim Konkursie kulinarnym „Fraknofonia 2023”, organizowanym od 20 lat przez Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku. W tegorocznej edycji wystartowało 10 zespołów z różnych szkół.
Uczniowie klasy 4 Tb – Oliwia Okuniewska i Maciej Patoka przygotowali i zaprezentowali desery francuskie:
- Francuski ptyś z nutą wanilii;
- Chrupiące pistacjowe marzenie;
- Czekoladowe podniebienie.
Za swoje specjały otrzymali od zgromadzonej publiczności 2 miejsce. Natomiast jury, składające się z szefów kuchni i znawców cukiernictwa, przyznało naszej reprezentacji wysokie 3 miejsce.
W nagrodę otrzymali też cenne nagrody. Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Podziękowania dla pań Alicji Drzewieckiej i Joanny Skrzypkowskiej za wsparcie merytoryczne uczniów.


