Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walentynki

W dniu 14 lutego 2025 r. w naszej szkole obchodziliśmy Walentynki! Z tej okazji odbył się wyjątkowy konkurs na najpiękniejszy wierszyk walentynkowy. Uczniowie wykazali się ogromną kreatywnością i wrażliwością, a wiersze pełne miłości i ciepła zachwyciły jurorów. Wielkie gratulacje dla uczennicy klasy 1TB Roksany Klawikowskiej, która zdobyła pierwsze miejsce w…

Czytaj więcej

Konkurs wiedzy biotechnologicznej

Dnia 11.02.2025 r. w naszej szkole odbył się I etap konkursu wiedzy biotechnologicznej, edycja 2025: Zielona biotechnologia dla lepszej przyszłości człowieka. Szkolnym koordynatorem konkursu jest Pani Magdalena Wrońska. W konkursie wzięło udział 31 uczniów, spośród których wytypowano następujące osoby z największą ilością punktów: Kornelia Paczoska, Daria Flisikowska, Teresa Miłosz…

Czytaj więcej

Wizyta w Akademii Gastronomii i Grand Hotelu w Sopocie

31 stycznia 2025 r. uczniowie klas II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych mieli niezwykłą okazję odwiedzić Akademię Gastronomii w Sopocie – największe przedsiębiorstwo szkolące w branży hotelarsko-gastronomicznej w Polsce, prowadzone przez naszą absolwentkę, Edytę Okroj- Wierzbicką. Edyta to kobieta sukcesu, inspiracja i wzór do naśladowania. Podczas spotkania podzieliła…

Czytaj więcej

Julia Mejer rozwija swoje umiejętności dekoratorskie!

Uczennica klasy 4 technikum Julia Mejer wzięła udział w dwudniowych warsztatach w KEK Couture w Elblągu, prowadzonych przez światowej sławy artystów cukierniczych! Podczas szkolenia w języku angielskim zdobyła nowe umiejętności: 🍂 tworzenie efektu papieru kręgowego z masy cukrowej, 🌿 modelowanie liści i kwiatów z papieru waflowego, 🖌️ wykorzystanie szablonów z…

Czytaj więcej

Warsztaty z sommelierem

Dziś 28.01.2025 r. w progach Naszej szkoły mieliśmy zaszczyt gościć Pana Piotra Irzyka, sommeliera ze Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Pan Piotr przeprowadził wyjątkowe warsztaty dla uczniów klas technikum, podczas których uczestnicy mieli okazję zdobyć wiedzę z zakresu: rodzajów win i ich specyfiki, kolejności serwowania win, zasad i temperatur…

Czytaj więcej

Wyjazd integracyjny klas 2 Bs a i 2 Bs b

W poniedziałek 27.01.2025r. klasy 2. Branżowej Szkoły I stopnia , uczestniczyły w wyjeździe integracyjnym na lodowisko w Gdańsku oraz do kina Helios na seans filmowy. Podczas wyjazdu wspólnie spędzili czas. Mimo, iż nie obyło się bez upadków na lodowisku, był to czas pełen śmiechu i pozytywnej energii, który sprzyjał zacieśnianiu…

Czytaj więcej

Wykład pt. “W jaki sposób utwory epoki romantyzmu mogą inspirować nas dzisiaj?”

Dnia 27.01.2025 r. klasy 2 Ta i 5 Tb miały okazję uczestniczyć w wykładzie pod tytułem „W jaki sposób utwory epoki romantyzmu mogą inspirować nas dzisiaj?”. Spotkanie online poprowadziła Gabi Bania – autorka animacji krótkometrażowych, związanych z utworami romantycznymi. Uczniowie dowiedzieli się wielu ciekawych kwestii związanych z procesem twórczym tego…

Czytaj więcej

Studniówka 2025

Dzień 25 stycznia 2025 roku był dniem długo wyczekiwanym przez maturzystów Powiatowego Zespołu Szkół im. Józefa Wybickiego. Właśnie wtedy odbył się bal studniówkowy. Impreza ta miała miejsce w „Rezydencji Victoria” w Małkowie. Wszyscy uczniowie pojawili się w wytwornych kreacjach: panowie w eleganckich garniturach w towarzystwie pełnych wdzięku pań. Uroczystość uświetniła…

Czytaj więcej

Wycieczka klasy IV Ta do Gdańska

Dnia 27 stycznia 2025 roku uczniowie klasy IV Ta wzięli udział w wycieczce edukacyjno-integracyjnej do Gdańska, której opiekunami była wychowawczyni pani Alicja Drzewiecka oraz pani Anita Syldatk. Celem wyjazdu była przede wszystkim integracja klasy, rozwijanie kompetencji kluczowych wśród młodzieży. Wycieczka rozpoczęła się seansem filmowym w kinie pt. „Wolf Man”, a…

Czytaj więcej

Warsztaty z dietetykiem

W dniu 20.01.2025 r. Pani Natalia Mejer z Poradni Dietetycznej MET-Diet, specjalistka w dziedzinie dietetyki, poprowadziła warsztaty oraz lekcję wykładową dla uczniów trzeciej i  czwartej klasy technikum nt. " Zaburzenia odżywiania: fakty i mity na temat żywności. Podczas spotkania omówiono zagadnienia związane z zasadami zdrowego odżywiania, a także fakty i…

Czytaj więcej

Rekrutacja do programu ERASMUS+ rusza!!

Z radością ogłaszamy start kolejnej już rekrutacji na wyjazdy w ramach programu ERASMUS+. Osoby, które są zainteresowane udziałem powinny złożyć dwa poniższe dokumenty do Komisji Rekrutacyjnej. Regulamin rekrutacji i udziału dostępny jest w sekretariacie szkoły. Załącznik nr 1Pobierz Załącznik nr 2Pobierz

Czytaj więcej