„Kuchnia z Ikrą” II edycja

Dodano: 14-12-2014

Dnia 11 grudnia 2014 roku rozpoczęła się II edycja sporządzania potraw z ryb w ramach projektu „Kuchnia z Ikrą” . Pięcioro uczniów z naszej szkoły: Aneta Bara, Weronika Dase z klasy II TŻiUG, Paulina Kitowska, Seweryn Stencel z klasy III ZSZb oraz Dorota Loroff z klasy III TŻiUG wraz z panią Agnieszką Sędkowską przygotowywało przystawki z ryb, pod okiem kucharza pana Kazimierza Żołnowskiego w Zespole Szkół nr 1 we Władysławowie. Efektami naszej pracy było: galantyna rybna z owocami morza, bigos kaszubski, roladki z łososia wędzonego, risotto ryżowo-krewetkowe. Atmosfera podczas zajęć była sympatyczna, a spędzony wspólnie czas poszerzył wiedzę uczniów.